Prajitura cu foi cu miere si crema de nuci. O prajitura delicioasa, care se topeste pur si simplu in gura

Savureaza o prajitura cu foi cu miere si crema de nuci delicioasa, care se topeste pur si simplu in gura. O reteta usor de preparat, perfecta pentru orice ocazie si pe placul tuturor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi (30x32 cm)
  • 4 linguri de miere
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 120 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 450 g faina
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 400 g smantana (20 % grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g nuci
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Foile se prepara foarte simplu. Punem pe foc toate ingredientele pentru foi, in afara de faina, intr-o craticioara adanca. Fierbem la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului. Stingem focul si adaugam faina, apoi lasam la racit aluatul.

Apoi il imăpartim in 4 bucati si intindem 4 foi, presarand faina pe blatul de lucru. Le coacem pe dosul tavii, presarate cu faina sau acoperite cu hartie de copt. In 5-6 minute la 180 de grade Celsius, sunt gata, asa ca stati cu ochii pe ele.

Asezati-le pe un gratar sau un capac de lemn sa se raceasca. Ideal este ca suprafata sa fie dreapta, ele fiind moi cand le scoatem din cuptor, apoi devenind tari dupa racire.

Cat se racesc foile, preparam crema.

Prajim intai nucile in cuptor sau pe aragaz, apoi le macinam intr-un robot. Nu le puneti in stare cruda pentru ca, crema nu va mai avea acelasi gust.

Intr-un bol incapator puneti restul de ingrediente pentru crema si mixati pana cand compozitia capata consistenta, apoi incorporati nucile macinate.

Umpleti foile si acoperiti-le cu un capac de lemn sau alta tava si asezati deasupra o greutate. Lasati la rece cateva ore bune sau chiar peste noapte si apoi taiati prajitura in forma dorita.

Daca vreti, o puteti decora cu zahar pudra vanilat.

Incearca si reteta de prajitura cu foi fragede, crema de caramel si glazura de ciocolata, prajitura cu foi fragede si gem sau prajitura cu crema de lamaie. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise