Prajitura cu foi Cristi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi 1 :6 albusuri,6 linguri zahar,6 linguri nuca prajita si macinata,2 linguri cu varf de faina.
  • Foi 2 :5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina
  • Crema:6 galbenusuri,1 ou intreg,12 linguri zahar,1 pachet margarina,3 linguri de ness

Mod de preparare

Foi 1: se bat albusurile spuma,se pune zaharul,apoi in ploaie nuca si faina,se coc doua foi pe dosul tavii unsa si tapetata.

Foi 2: se bat albusurile,se adauga galbenusurile,zaharul,in ploaie faina,se coc 3 foi pe dosul tavii

Crema: se freaca bine galbenusurile cu oul intreg si zaharul,se fierb pe aburi pana se ingroasa,cand este rece se adauga margarina si nesul frecat in prealabil.

Se umplu foile incepand cu foia 2 si terminand tot cu o foaie 2.

Se orneaza dupa plac cu glazura sau ciocolata

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise