Prajitura cu foi Cristi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi 1 :6 albusuri,6 linguri zahar,6 linguri nuca prajita si macinata,2 linguri cu varf de faina.
  • Foi 2 :5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina
  • Crema:6 galbenusuri,1 ou intreg,12 linguri zahar,1 pachet margarina,3 linguri de ness

Mod de preparare

Foi 1: se bat albusurile spuma,se pune zaharul,apoi in ploaie nuca si faina,se coc doua foi pe dosul tavii unsa si tapetata.

Foi 2: se bat albusurile,se adauga galbenusurile,zaharul,in ploaie faina,se coc 3 foi pe dosul tavii

Crema: se freaca bine galbenusurile cu oul intreg si zaharul,se fierb pe aburi pana se ingroasa,cand este rece se adauga margarina si nesul frecat in prealabil.

Se umplu foile incepand cu foia 2 si terminand tot cu o foaie 2.

Se orneaza dupa plac cu glazura sau ciocolata

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise