Prajitura cu foi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: un ou;9 linguri mari de ulei;9 linguri mari de zahar; 14 linguri mari de lapte;1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru);1 pachet margarina unirea;cacao;1 ligurita esenta rom;zahar dupa gustul fiecaruia.

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele in ordinea de mai sus si se pune faina pana ce aluatul se leaga (cat cuprinde), se imparte in trei si se intind pe fundul unei tavi (una apoi a doua si in final si a treia). Acestea se coc pe rand, nu una peste cealalta, in jur de 30 de minute .Se pun pe foc in ordinea de mai sus si se amesteca pana ce devine o crema densa si fina. Dupa ce am copt cele 3 foi, le punem la racit si apoi vom pune crema dupa fiecare foaie. Aceasta este reteta!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise