Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.
Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se mixeaza galnenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se toarna si esenta si pesmetul alb, turnat in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 minute, pana se rumeneste usor pe margine, apoi se scoate tava si blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit dupa care il taiem in 2 jumatati egale.
Se mixeaza frisca pana se intareste si se mixeaza in continuare cu jumatate din dulceata de coacaze. Se toarna in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie (nu fiarta!). Se asaza prima jumatate de blat in tava oin care am asezat o forma speciala cu margini reglabile, se asaza prima jumatate de blat, se toarna amestecul de frisca si dulceata, apoi se asaza deasupra cea de a 2 a jumate de blat. Se preseaza usor cu mana pana se asaza uniform.
Diluam cu 250 ml apa dulceata ramas, scurgem siropul. Fructele ramase din dulceata le repartizam uniform deasupra prajiturii, apoi fierbem siropul ramas cu cele 2 plicuri de tort gelle, amestecand in continuu pana da in primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, peste fructele repartizate. Se da de seara pana a 2 a zi la frigider sau cel putin 2 ore inainte de a o taia.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise