Prajitura cu dulceata de coacaze

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • esenta vanilie
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • un plic de gelatina (10 g)
  • jeleu
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri tort gelle

Mod de preparare

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se mixeaza galnenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se toarna si esenta si pesmetul alb, turnat in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 minute, pana se rumeneste usor pe margine, apoi se scoate tava si blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit dupa care il taiem in 2 jumatati egale.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se mixeaza in continuare cu jumatate din dulceata de coacaze. Se toarna in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie (nu fiarta!). Se asaza prima jumatate de blat in tava oin care am asezat o forma speciala cu margini reglabile, se asaza prima jumatate de blat, se toarna amestecul de frisca si dulceata, apoi se asaza deasupra cea de a 2 a jumate de blat. Se preseaza usor cu mana pana se asaza uniform.

Diluam cu 250 ml apa dulceata ramas, scurgem siropul. Fructele ramase din dulceata le repartizam uniform deasupra prajiturii, apoi fierbem siropul ramas cu cele 2 plicuri de tort gelle, amestecand in continuu pana da in primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, peste fructele repartizate. Se da de seara pana a 2 a zi la frigider sau cel putin 2 ore inainte de a o taia.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise