Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri lapte,
  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura praf de copt,
  • 1kg.mere/dovleac

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.

Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise