Prajitura cu crema de zahar ars

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei
  • 1 lingurita de amoniac
  • Faina cat cuprinde (cam tot 8 linguri)
  • Crema: 200 g zahar
  • 200g margarina
  • 250 ml apa
  • 50 g faina
  • 15 ml rom

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza si in momentul in care se formeaza spuma se ia de pe foc pentru cateva minute. Se adauga margarina care se lasa sa se topeasca si 100 ml de apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca apoi bine si faina cu apa. Dupa ce se omogenizeaza zaharul ars cu margarina trebuie sa se adauge apa cu faina si se amesteca pana se ingroasa.

Se obtine o crema moale in care se poate adauga rom.

Foile se coc pe fundul tavii. Se pune o foaie si apoi crema, in functie de cantitatea pregatita.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise