Prajitura cu crema de ricotta si nuci. Reteta delicioasa si usor de facut

Descopera o reteta delicioasa de prajitura cu crema de ricotta si nuci, savuroasa, usor de facut si perfecta pentru orice ocazie!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 160 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr ricotta
  • 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de nuci (optional)
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuci tocate grosier

Mod de preparare

Preparare blat:

1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.

2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.

Preparare crema:

1. Batem intr-un bol smantana pentru frisca impreuna cu ricotta, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam doar pana cand capata consistenta, nu mai mult, sa nu se taie.

Asamblare prajitura:

1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.

2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.

Incearca si prajitura Bounty, prajitura Medovik sau prajitura Tavalita. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise