Descopera prajitura cu crema de nuca de cocos, crema de vanilie si blat pufos de cacao. O reteta simpla, usor de urmat, cu un rezultat delicios si spectaculos, perfecta pentru orice ocazie!
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se se obtine un aluat, care se poate intinde cu sucitorul. Se pune intr-o folie si se da la frigider pentru 30 de minute.
In timpul acesta, se face crema de nuca de cocos.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza continuu. Albusurile se vor intari, mai mult, iar zaharul se dizolva. Apoi se adauga nuca de cocos si, cu o lingura de lemn se amesteca usor pentru a se omogeniza.
Dupa aceea, scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2. Jumatate se intinde si se pune intr-o tava (de cca 30/20 cm), unsa cu unt sau margarina, apoi, peste, se pune crema de nuca de cocos. Peste crema de nuca de cocos,uniformizata, se pune a 2-a jumatate de aluat (intins in prealabil).
Tava se da la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, cca. 30-35 minute.
Apoi, cind este gata (se incearca cu scobitoarea), se lasa sa se raceasca.
Cind s-a racit complet se pune deasupra crema de vanilie preparata astfel. Galbenusurile, zaharul, vanilia, faina si laptele se fierb pe aburi pina ce compozitia se ingroasa (se amesteca tot timpul). Aceasta compozitie se strecoara (sa nu aiba coaja de vanilie, in caz ca se foloseste baton sau cocoloase de faina. Dupa aceea se lasa la racit, amestecind tot timpul.
Dupa ce s-a racit, se incorporeaza untul batut spuma,cu o lingura, incetul cu incetul.
Aceasta crema o intindem peste prajitura. Se pune peste crema de vanilie, ciocolata rasa din abundenta, apoi se da la rece cel putin 2-3 ore.
Se taie bucati dreptunghiulare, nu foarte mari si prajitura cu nuca de cocos este gata de savurat. Incearca si prajitura cu foi fragede si crema de caramel, prajitura Ferrero Rocher sau prajitura Tosca. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise