Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile.

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 30 gr gelatina
  • 400 gr branza dulce
  • Jeleu:
  • 400 ml sirop de visine
  • 200 ml apa
  • 30 gr gelatina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor.

Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170 grade C.

Crema:

Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul si macul. Apoi se racoreste atat cat sa putem adauga gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca cat sa nu se inchege. Branza se mixeaza impreuna cu frisca si se amesteca cu laptele. Intindem crema peste blatul rece.

Dam prajitura la rece cateva ore.

Siropul pe care eu l-am avut era foarte gros de aceea l-am diluat cu apa. Se adauga gelatina hidratata si topita.Turnam cu grija jeleul peste crema si dam din nou la rece.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise