Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de ulei;
  • 2 oua;
  • un amoniac stins cu otet;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte;
  • 8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin);
  • 6 linguri de zahar;
  • zeama de la 2 lamai;
  • un pachet de unt 82% grasime;
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos;

Mod de preparare

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.

Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.

ATENTIE!!

Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie.

Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust.

Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.

Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise