Prajitura cu crema de iaurt si fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • crema
  • 450 gr iaurt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 plic frisca batuta
  • 20 gr gelatina
  • fructe de padure

Mod de preparare

Se face un pandispan din 8 oua.se lasa sa se raceasca si se taie in doua.pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul ,pina cind acesta se topeste.apoi se adauga

zaharul vanilat.gelatina se acopera cu apa rece si cind s-a umflat se pune deasupra focului pentru a se dizolva.se racoreste si se adauga in crema.se pune o jumatate de ora la rece.apoi se incorporeaza frisca batuta si fructele.se mai lasa 15 minute la rece ,dupa care se crema se pune intre blaturi.se lasa la rece citeva ore.cind este gata se pudreaza cu zahar praf. fructe pot fi folosite:fragute,capsuni,zmeura,caise(maruntite),dar cea mai gustoasa crema este cu afine.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise