Prajitura cu cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 grame nuca de cocos
  • 300 grame zahar
  • 200 grame stafide hidratate cu 24 ore inainte
  • un pliculet de praf de copt
  • 400 grame faina
  • 500-600 ml vin alb sau rosu
  • 1/2 sticla esenta de vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful de copt.

Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz

Se niveleaza si se da la copt in cuptorul incalzit.

Se coace circa 50 minute la foc potrivit.

Se verifica cu scobitoarea daca e coapta.

Se taie cand e rece complet.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise