Caramel de lamaie:
1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul format este gros si capata culoare maro.
2. Opreste focul, adauga smantana lichida (ai grija sa stai departe de cratita deoarece sar stropi fierbinti si te poti rani) si coaja de lamaie, amesteca si lasa la racit.
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusurile a 6 oua.
3. Intr-un vas pune galbenusurile si cele 2 oua intregi si mixeaza-le (la viteza mare) impreuna cu 3 lg zahar pana cand se deschid la culoare si formeaza spuma. Adauga caramelul si faina amestecata cu praful de copt, si mixeaza bine pana la inglobarea totala a acestora.
4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga restul de zahar (10 lg) mixeaza pana cand spuma devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.
5. Toarna compozitia cu galbenusuri si caramel peste albusurile spuma si inglobeaz-o incet, cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos. Adauga nuca de cocos si inglobeaz-o cu spatula/lingura prin miscari fine.
6. Pune compozitia intr-o tava (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 25-30 minute (depinde de cuptor - al meu e electric cu posibilitate de incazire atat superioara catsi inferioara), sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in blat, daca iese curata = balt copt, iar daca este lipicioasa, mai lasa prajitura in cuptor sub stricta supraveghere :)
7. Dupa ce s-a copt, o scoti din cuptor, o lasi la racit si mai apoi o portionezi dupa preferinta.
Decor:
Mixezi smantana lichida cu o lingurita de zahar, o pui intr-un pos cu varf stea si decorezi fiecare prajiturica, apoi finisezi cu o felie de capsuna.
Nota: daca nu vrei sa te complici preparand caramelul, poti folosi unul din comert si adaugi coaja de lamaie in compozitia pentru blat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise