Prajitura cu caramel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana unt
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1 galbenus mare
  • 1/3 cana faina alba
  • 1/4 cana fulgi de ovaz
  • sare
  • Invelis de ciocolata si nuca:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 1 lingura unt
  • 1/2 cana nuca tocata fin

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt cu margine joasa. Se bat la viteza maxima, untul si zaharul brun, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusul si apoi, se adauga faina, ovazul, sarea si se amesteca bine. Se pune aluatul in tava si se preseaza bine. Se coace 15.20 min sau pana devine prajitura aurie. Invelisul de ciocolata si nuca: se topesc untul si ciocolata in bain-mare. Se intinde amestecul peste prajitura si se presara cu nuca.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise