BLAT
Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie si coaja rasa.
Galbenusurile si uleiul se freca sa iasa ca o maioneza subtire si se amesteca cu albusurile.
Se pune faina si se amesteca usor, prin rasturnare.
Se pune intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul incins in prealabil.
Nu se deschide cuptorul timp de 10 -15 min.
CREMA
Zaharul se fiertbe cu apa si zeama de lamaie pana cand rezulta un sirop gros care se lasa sa se raceasca.
Untul si zaharul vanilat se fraca spuma.Se prepara o budinca de vanilie si se lasa sa se raceasca si ea.
Cand tote ingredientele sunt reci se incorporeaza in spuma de unt siropul de zahar si alternativ budinca .
Se taie blatul in 2-3 bucati(sau se coc separat foile).
Capsunile se taie in feliute subtiri si se pastreaza 3-4 pentru ornat.
Se pune pe prima foaie un strat de crema (impartiti cantitatea asa incat sa ramana si pentru ornat), se aseaza un strat de fructe si se repeta operatia cu fiecare foaie.Se unge cu putina crema si ultimul strat si se orneaza cu capsunile ramase.
Daca veti incerca aceasta prajitura cu capsuni veti vedea cat de savuroasa iese, capsunile vor insiropa usor blatul si totul iese o nebunie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise