Prajitura cu caise

Reteta de prajitura cu caise.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 500 caise fara samburi
  • putin unt si faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza intr-un bol galbenusurile cu 6 linguri de apa rece cateva minute, pana se omogenizeaza bine.

Se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se toarna in ploaie faina cernuta, la urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia in tava cu diametrul de 25 de cm si deasupra se pun fructele.

Se coace la cuptorul preincalzit, 35-40 de minute. la 180 de grade C.

Cand este gata se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.

Sau o puteti manca cat este calduta cu un glob de ingetata de vanilie. De asemeni este delicioasa si cu un topping de sos caramel. Pofta buna!

Reteta sosului caramel o gasiti aici >>> https://www.gustos.ro/retete-culinare/sos-caramel-2.html

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise