Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 200 ml ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • caise

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se rastoarna in tava cu hartie de copt, deasupra se pun jumatati de caise cu scobitura in sus, in care se pune miezul de caisa sau alune taiate.

La cuptor va sta 40 minute, iar dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se elimina hartia, se pune pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise