Se spala caisele si se incinge cuptorul. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul si se omogenizeaza bine. Galbenusurile se separa de albusuri, se pun pe rand in compozitie si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se rastoarna peste compozitie, amestecand pana se omogenizeaza. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. La sfarsit, se pune faina in ploaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se aranjeaza caisele in jumatati si se lasa la copt circa 45 de minute. (Cu o scobitoare se incearca daca este copata prajitura). Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca bine in tava, se pudreaza cu zahar si se taie in patrate
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise