Reteta de prajitura cu cafea. Prajitura cu cafea reteta pas cu pas. Prajitura cu cafea, blat pufos cu cacao si crema de mascarpone. Retete de prajituri cu cafea. Retete de prajituri.
Reteta de prajitura cu cafea o prepar destul de des. Se face usor, este delicioasa, insiropata si foarte aromata.
Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam total si nu se desprinde de oala. Galbenusurile le amestecăm cu esenta de vanilie si adăugăm peste albusuri. Renunțăm la mixer si amestecăm usor cu spatula pentru a nu scoate aerul incorporat.
Separat, amestecăm faina cu cacaoa, praful de copt si cafeaua si le adăugăm treptat, în ploaie, peste aluat. Într-o tava dreptunghiulară tapetata cu hartie de copt punem blatul si il coacem 35 de minute la 180 de grade C. Verificam după 25 de minute cu testul scobitorii pentru ca diferă cuptorul. Scoatem blatul pe un gratar si il lăsăm la racit.
Batem frisca spuma. Adăugăm zahărul și mascarponele si omogenizam, după care adăugăm treptat cafeaua lichidă făcută cat mai tare si răcită. Adăugăm plicul de cafea instant în compoziție si amestecăm. Va fi o aroma extra de cafea. Putem pune si nuca sau aroma de vanilie.
Insiropam blatul cu cafeaua racita, usor indulcita. Intindem crema uniform peste blat si deasupra decoram cu ciocolata rasa. Punem prajitura cu cafea la rece cateva ore sau peste noapte.
Eu prefer s-o tin toata noaptea la frigider, se imbina mai bine aromele si taie frumos.
Incercati si voi reteta de prajitura cu cafea, este minunata!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise