Preincalziti cuptorul. Ungeti cu ulei o forma pentru blat de tort si tapetati-o cu hârtie pergament. Frecati untul cu 50 g zahar pâna ce obtineti o spuma usoara, apoi incorporati faina, un ou si praful de copt stins cu câteva picaturi de zeama de lamâie. Amestecati bine si puneti compozitia in forma de copt. Separati galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase. Cu mixerul amestecati brânza pâna obtineti o crema fina, adaugând treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamâie. Incorporati smântâna si stafidele, amestecati din nou. Bateti albusurile spuma tare apoi incorporati-le, amestecând usor, in compozitia de brânza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Bateti usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si bagati-o la cuptor circa o ora. Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hârtie. Când este gata, opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Când este complet rece, scoateti prajitura din forma in care s-a copt, pudrati-o cu zahar si serviti.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise