Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 350 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 250 gr fructe tropicale din compot
  • Budinca de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 1 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma.

Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.

Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Umplutura de branza:

Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul.

Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama.

Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm.

Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata.

Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor.

Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca de vanilie:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat.

Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.

O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam.

Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos.

O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise