Prajitura cu branza dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar praf
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 4-5 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 12 linguri zahar tos
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • 100 g stafide ( inmuiate in rom)

Mod de preparare

Din toate ingredientele de aluat se framanta o coca pe care o vom imparti in doua parti egale.

Dam pentru 30 minute la rece.

Pentru umplutura se amesteca branza cu toate celelalte ingrediente pina se omogenizeaza bine.

Se intinde o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem umplutura de branza si deasupra cealalta foaie.Din loc in loc, intepam foaia cu furculita apoi o ungem cu ou.

Se da tava la cuptorul dinainte incalzit si se coace pina capata o culoare aurie.

Lasam prajitura sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar praf si o taiem felii.

Pofta mare !

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise