Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 350-400g faina
  • 250g margarina
  • 200ml lapte (apa)
  • sare
  • 1/2 linguri de zahar
  • un pachet de drojdie
  • UMPLUTURA:
  • 760g branza dulce
  • 250g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul cald. Amesteci margarina cu faina, laptele, zaharul si sarea. Lasi aluatul sa dospeasca pt. 10 min.

Umplutura: Bati oualele impreuna cu zaharul adaugi grisul, branza si telemeaua rasa fin.

Intinzi doua foi de 30x35cm.

Coci prajitura la foc mediu 30-40 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise