Prajitura cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 5 oua, 1 cana ulei, 1 cana lapte, 1 cana zahar, mirodenii(coaja de lamaie, esenta rom, vanilie),1 lingurita amoniu pentru prajituri(dizolvat in cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie)
  • Crema: branza de vaci, 1 cana zahar, 4 oua, mirodenii, 1 varf cutit sare,1-2 lingurite gris

Mod de preparare

Aluat : Toate se amesteca pana se topeste zaharul, faina se pune la sfarsit(in ploaie) pana se face un aluat ceva mai gros decat clatita, care se poate turna

Crema: se amesteca bine toate ingredientele

Se unge cu ulei tava, se tapeteaza cu faina, se toarna pe ea jumatate din aluat si se intinde ca o foaie, se introduce in cuptorul incins si se lasa 10 min pana se intareste putin, apoi se toarna crema din branza,iar deasupra aluatul ramas

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise