Se incinge cuptorul la 180gr., se intinde aluatul si se acopera cu el fundul unei forme de tort (in asa fel incat sa-l depaseasca), se inteapa cu furculita, se pune peste el o hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si se pre-coace 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia si boabele.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga faina si untul si dupa ce s-au incorporat bine (eventual cu mixerul), se adauga albusurile batute spuma, stafidele si rachiul de fructe. Se toarna umplutura in forma, se netezeste si se coace prajitura o ora, in cuptorul incins la 170gr., pana ce se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca, se scoate din forma, se taie bucati si se presara - eventual - cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise