Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul.
Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija sa amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Tragem de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana cand acesta este incorporat in crema. Lasam sa se racoreasca un pic si apoi impartim crema obtinuta in doua portii. Intr-una din portii, adaugam coaja de portocala si amestecam. In cealalta portie adaugam cacao si amestecam.
Asamblare
Imbracam o tava de 20/26 cu folie de plastic. Asezam un strat de biscuiti pe fundul tavii. Peste stratul de biscuiti turnam crema alba.Nivelam.
Deasupra cremei albe punem zmeura.
Urmeaza un strat de biscuiti (apasam usor biscuitii) peste care turnam crema de cacao. Peste crema de cacao presaram fulgi de nuca de cocos.
Ultimul strat o sa fie unul de biscuiti. Apasam usor cu mana biscuitii astfel incat acestia sa se lipesca bine de crema.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore bune (3-4 ore) dupa care scoatem prajitura din tava folosindu-ne de folia de plastic, apoi taiem pe linia biscuitilor.
Un desert delicios.
Acest desert il facea mama in perioada copilariei mele si il fac si eu pentru ca ne place tare mult.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise