Pentru ca o cititoare a site-ului Gustos.ro m-a intrebat cu ce ar putea inlocui nuca de cocos de la prajitura Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos am facut si aceasta varianta de bilute cu coaja de portocala. A iesit o nebunie si va recomand s-o incercati!
Mod de preparare bilute de branza:
1. Branza trebuie foarte bine scursa de apa.
2. Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute. Compozitia nu trebuie sa va iasa foarte tare, iar pentru a forma bilutele umeziti mainile cu putina apa.
Preincalzti cuptorul la 180C.
Amestecati ingredientele uscate pentru blat, faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea.
Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea.
Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile. Adaugati esenta de vanilie.
Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic, apoi puneti si amestecul cu faina. Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! ( Eu am patit-o la prima incercare!!! )
Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt. ( Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, eu am folosit una mai mica, iar compozitia ramasa am copt-o in forme de briose )
Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.
Pentru ornat eu am folosit fulgi de ciocolata, insa o puteti glazura cu glazura de ciocolata sau sa o pudrati cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise