Prajitura cu banane si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • 1 cana si jumatate de faina(aprox 350g)
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • 1 banana mare
  • 2-3 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 ml frisca lichida(hulala).
  • 100 g ciocolata amaruie
  • nuca de cocos maruntita pentru ornat

Mod de preparare

Topim untul si ciocolata pe abur.

Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.

Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata topita pe abur inainte si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.Pofta buna!!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise