Prajitura cu banane, mascarpone si cafea. O reteta simpla, cu un rezultat grozav

Descopera reteta de prajitura cu banane, mascarpone si cafea. O reteta simpla, dar cu un rezultat grozav, pe placul tuturor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 cani cu faina
  • un praf de sare
  • 50 g cafea solubila (sau cacao)
  • 150 g ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare

Curatam 3 banane si le mixam pentru a face un piure fin (putem sa le pasam si cu furculita).

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pudra pana se incorporeaza si formeaza o crema. Peste acest amestec punem piureul de banane, ouale, praful de sare si mascarponele. Le mixam cam 5 minute apoi punem cele 2 cani cu faina in care am pus si praful de copt. Mai mixam cateva minute si obtinem o compozitie cremoasa si fina.

Ungem o tava rotunda cu unt si punem jumatate din compozitie. Cele 2 banane ramase le curatam de coaja, le dam prin cafeaua solubila sau cacao si le asezam peste compozitia din tava. Punem si restul de compozitie, imbracam bine bananele cu ea si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, circa 45 de minute.

Dupa ce am scos präjitura din cuptor o punem pe un gratar la racit, apoi o decoram cu ciocolata alba topita si mai decoram dupa imaginatie cu bombonele de zahar, picaturi de ciocolata, nuci maruntite, etc. Sau simplu, cu zahar pudra vanilat.

Este o präjitura delicioasa si foarte aromata .

Incercati si reteta de chec de post cu banane si nuci, tort cu iaurt si banane sau prajitura rapida cu banane. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise