1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul apoi se incorporeaza si faina cernuta.Se coace blatul cca 20 de min. la foc potrivit,intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit ,si lasam sa se raceasca bine.
La fel procedam si cu blatul de cacao,numai ca amestecam faina cernuta cu cacaoa.
2.Se mixeaza smantana cu branzica de vaci si zaharul pudra pana se obtime un amestec cremos,adaugam si restul ramas de coaja rasa si gelatina hidratata in 75 ml apa rece apoi topita(nu fiarta)la bain marin si incorporata in crema,in fir subtire,inca fierbinte.
3.Se monteaza prajitura intr-o tava,intr-un cadru metaliuc reglabil ,asezand primul blat de cacao,apoi se toarna trei sferturi din crema de citrice,se vine deasupra cu blatul alb,presand usor cu mana,deasupra se toarna restul de crema oprita de citrice si se presara miezul de nuca prajit si maruntit si obtional fulgi de ciocolata(eu am avut o mana de fulgi de ciocolata alba).Se da la frigider cel putin o ora sa se inatresca,dar ideal ar fi sa stea de seara pana adoua zi,cand se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si feliute de mandarina.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise