Din 150 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 ou si 65 g unt se face un aluat fraged, care se tine circa 30 de minute la rece.
Se dau in fiert 100 g unt cu 100 g zahar, 1 lingura miere, 2 linguri apa si un pliculet de zahar vanilinat. Se ia compozitia de pe foc si se adauga 100 g arahide macinate (am pus arahide sarate, nu a fost rau deloc).Se lasa sa se raceasca.
Se tapeteaza o tava cu hartie cerata si se intinde aluatul (am folosit o tava cu strat de ceramica si nu a mai fost nevoie de hartia pentru copt). Deasupra aluatului se intind 2 linguri cu gem de caise (am folosit gem de capsune). Se intinde si compozitia de arahide (am tinut-o la frigider pana atunci).
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se coace circa 25 de minute. Se lasa prajitura la racit.
Se topeste ciocolata amaruie si se orneaza prajitura.
E posibil ca atunci cand scoateti prajitura din cuptor, compozitia sa fie destul de moale dar nu va speriati, o puteti baga la frigider sau chiar la congelator daca vreti sa se intareasca mai repede (eu am bagat-o la congelator cateva minute).
E delicioasa :)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise