Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite.
Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes ,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.
Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , o mixam bine, pina se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand ouale intregi si cate doua linguri de faina, mixand incet, pina adaugam toata faina amestecata.Imtro tava de 37 X 25 cm, punem hartie de copt , pe care o ungem cu putin unt, apoi rasturnam compozitia blatului , o nivelam si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.
Intre timp preparam budinca cu 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform indicatiilor de pe plic.Cand s-a ingrosat o acoperim cu o folie de plastic( sa nu faca crusta) si o lasam afara la racit.
Gelatina o hidratam in 50 ml lapte rece, 10 minute, apoi o topim pe bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.
Ananasul il punem la scurs intr-o strecuratoare.
Cind budinca s-a mai racorit, adaugam gelatina topita, amestecam sa se omogenizeze.
Frisca o mixam si cu o spatula o adaugam cu grija la budinca, amestecamd usor de sus in jos pina se incorporeaza toata frisca.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si il insiropam cu siropul din compotul de ananas.
Peste prima foaie punem crema ( lasam deoparte cam 3 linguri ) o nivelam cu un cutit, asezam deasupra rondelele de ananas si boabele de struguri.
Asezam deasupra a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si deasupra intindem bine de tot cele 3 linguri de crema ramasa.
Presaram deasupra nuca de cocos verde si bombonele colorate.
Dam la rece pentru cateva ore, apoi portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/11/prajitura-cu-ananas-struguri-si-crema.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise