Prajitura cu ananas si nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ananas si nuci

Ingrediente

  • -8oua
  • -10 linguri faina
  • -6-8 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -praf de copt
  • -200 gr compot ananas (din cutie)
  • -3 linguri sirop ananas (din cutie)
  • -100 gr nuci
  • -30 gr fulgi migdale (optional)
  • -praf de sare
  • Extra:
  • -3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ) .

Separam albusurile de galbenus . Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm . Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam .

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie .

Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas , iar in cantitatea ramasa punem cacao .

Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor) . Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata .

Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra .

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise