Prajitura cu alune si vin rosu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 100 g ciocolata amaruie,
  • 250 g miere (eventual de padure),
  • 3 oua mijlocii,
  • 250 g unt moale,
  • 250 g faina,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 1 lingurita scortisoara pisata,
  • 200 g alune macinate,
  • 100 ml vin rosu demisec,
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se rade ciocolata. Se freaca bine mierea cu untul si ouale pana ce devin spuma. Se incinge cuptorul la 175°C. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara, ciocolata rasa si alunele macinate, dupa care se incorporeaza ouale frecate cu miere si unt si apoi vinul. Daca aluatul astfel obtinut este prea tare, se mai adauga 1-2 linguri de lapte. Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa, se niveleaza cu un cutit, se baga la cuptor si se coace circa 70 de minute. (Dupa 40 de minute, se acopera cu o folie de pergament.) Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna si peste ea se presara un strat gros de zahar pudra.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise