Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea.
Se freaca un pic galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu faina turnata in ploaie.
Se coace blatul in tava tapetatata cu hartie pentru copt cca 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 parti egale
Se mixeaza bine smantana cu branza si cu zaharul pana se obtine o crema apoi turnam in fir subtire gelatina hidratata si topita la bain marin.
Se asaza intr-o tava potrivita prima foaie de blat apoi presaram afinele proaspete, turnam crema, se asaza cea de a 2 a bucata de blat, se preseaza usor cu mana.
Se pune cescuta de zahar sa se arda intr-o craticioara.
Cand devine maro deschis se toarna miezul de nuca, se amesteca bine, se da de pe foc si adaugam ouasl batute spuma amestecand continuu si repede. Se toarna acest amestec peste prajitura, se niveleaza cu dosul unei lingiri apoi se decoreaza cu fir subtire de ciocolata alba topita la bain marin,amestecata cu siropul de afine pana ce devine lichida. Se taie prajiturta dupa 3 ore ce a stat la frigider.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise