Prajitura cioco-caramel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 250gr fulgi de ovaz (se poate face si cu faina de grau)
  • 250gr unt/margarina
  • 200gr zahar brun
  • 40gr fulgi de cocos
  • UMPLUTURA: dulceata de lapte (http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulceata-de-lapte-1.html) /caramel preparat dupa reteta proprie
  • nuca/alune/fistic dupa gust
  • GLAZURA: 160gr ciocolata neagra
  • 60gr ulei

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat se amesteca foarte bine si se intinde aluatul astfel format cu palma intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit pana ce blatul capata o culoae aurie. Se scoate tava si se lasa la racit.

Nuca se taie grosier si se presara pste blat, apoi se toarna si caramelul si se da la frigider sa se inchege mai repede.

Intre timp preparam glazura punand la topit intr-o cratita cu fundul gros sau pe baie de aburi ciocolata si uleiul, apoi turnam peste caramelul rece si mai dam la frigider pana se intareste glazura, si servim.

E dulce, dar foarte buna!

P.S.: daca preparati caramelul dupa reteta "Dulceata de lapte", puteti sa lasati pe foc mai mult pana ce se ingroasa destul de bine, ca apoi, cand il turnati peste blat si dati la frigider, caramelul sa ramana ferm, nu sa curga; la mine a cam curs putin, ca nu am mai avut rabdare cu fiertul lui, si imi era pofta sa gust prajitura. Oricum, caramelul asta se poate prepara din timp. Se poate tine la frigider cam 1 luna fara probleme si se poate folosi in diverse combinatii.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise