Prajitura caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • -9 albusuri
  • -300g zahar
  • -200 g nuca macinata
  • -8 lg faina
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -7 lg zahar(se caramelizeaza)
  • -250 g margarina
  • -9 galbenuse se freaca cu 8 lg de zahar
  • -300 g nuca

Mod de preparare

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Se tapeteaza o tava de aragaz cu margarina si putina faina si se toarna copozitia blatului.Se coace la 180 grade 25 min.

Crema: 7 lg de zahar se caramelizeaza intr-o cratita,apoi se adauga ,cu atentie sa nu stropeasca ,margarina.Separat se freaca galbenusele cu 8 lg de zahar si se adauga peste zaharul caramelizat,nuca si se omogenizeaza bine.

Peste blatul racit se pune crema.Pentru aspect se poate rade ciocolata deasupra.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise