Prajitura - Budinca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • zahar pentru caramel
  • pentru budinca
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 oua

Mod de preparare

Pregateste cuptorul la 200 C, pregateste o tava rotunda, cu margini destul de inalte si cu un diametru mediu pe care sa o ungi cu caramel lichid. Daca nu ai caramel lichid cumparat poti sa faci si acasa : 4-5 linguri de zahar se pun la foc amestecand mereu pana zaharul capata o culoare maronie.

Prepararea aluatului

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena, se adauga apoi laptele si uleiul incet si amestecand mereu. La final se adauga faina si cacaua. La o parte se dat albusurile bine si apoi se incorporeaza la preparatul anterior amestecand cu mare grija. Se varsa aluatul in tava.

Prepararea budincii

Se amesteca laptele cu zaharul pana acesta se dizolva (nu se amesteca cu mixerul - foarte important) apoi se adauga ouale si se mai amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta budinca se varsa peste aluatul din tava ( nu va speriati daca budinca intra sub aluat - asa trebuie!!! ).

Se baga la cuptor intr-o alta tava in care se pune o cana de apa. Se lasa la cuptor timp de 1 ora.

Se scoate din forma numai cand e rece. Se poate decora cu zahar caramel.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise