prajitura bounty

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri pline de gris
  • 160 g unt
  • 160 g zahar
  • 200 g cocos
  • vanilie
  • glazura de ciocolata-200g ciocolata
  • o lingurita de ulei

Mod de preparare

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul topit. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.

Adaugam peste compozitia de ou, alternand cu laptele.

Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute.

Turnam laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si grisul. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.

Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia

Intindem crema pe blat.

topim ciocolata si punem uleiul ca sa-i dea luciu

Si turnam sosul de ciocolata. Taiem dupa ce s-a inchegat bine sosul.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise