Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate acestea la fiert pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga praful de copt, stins in putina zeama de lamaie, si cele 250 g zahar.
Se separa cele 3 oua, iar galbenusurile se amesteca in compozitie. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele in compozitie, amestecand usor de jos in sus, dupa care se toarna intr-o tava lata, unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament, care se da la cuptor (incalzit in prealabil).
Dupa ce blatul este gata si s-a racit, se taie pe jumatate si se stropesc cele doua foi rezultate cu coniac. Crema se obtine amestecand untul spuma, dupa care se adauga zaharul si cacao. Se unge o foaie cu aceasta crema (din care opriti putin si pentru decor), se presara visinele bine scurse (fara samburi). Se aseaza cea de-a doua foaie si se apasa usor pe toata suprafata, ca sa faca priza. Deasupra se unge cu crema ramasa si se presara alunele maruntite. Se pot taia patrate sau romburi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise