Prajitura arabeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 cana faina de gris
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita sofran
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/4 cana zahar tos
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingura muguri de pin,susan,fistic(la alegere)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca prafurile(faina,gris,sofran,praf de copt).In alt castron separat se dizolva zaharul in lapte apoi se adauga peste prafuri.Se bate 5 min cu mixerul,adaugand in suvoi si uleiul.Se rastoarna in tava(20/30 cm)unsa bine, se presara pinul,susanul/etc si se da la cuptorul incins dinainte la 200 de gr C.Se coace pana se rumeneste usor la suprafata. Sfat:sofranul se foloseste mai mult pt. a da culoare.se poate inlocui cu 2 picaturi de colorant alimentar galben sau se poate renunta de tot la el..Trebuia sa iasa un blat pufos si bine crescut!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise