Se prepara blatul din biscuitii maruntiti, miere si untul topit.
Se prepara blatul din biscuitii maruntiti, miere si untul topit, amestecand bine ingredientele, apoi intinzand si niveland cu dosul unei linguri in forma cu inel detasabil
prima crema; piure din 2 kaki coapte si 5-6 clementine (fructele curate se maruntesc si se dau la blender) in care se incorporeaza un plic de gelatina (10g ) hidratat in 100 ml apa rece si apoi topit la bain marie. Se toarna gelatina fierbinte (nu fiarta!) in fir subtire in timp ce blendam piureul din fructe. Se obtine un piure aerat si cremos care se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 15 -20 minute.
Se prepara al 2 lea strat de piure din miezul de avocado si miezul a 5-6 fructe de kiwi coapte, miez curatat cu o lingura si apoi dat la blender impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere de albine. Se incorporeaza un plic de gelatina, ca la primul strat de piure, apoi se toarna deasupra primului strat de piure care s-a intarit un pic si se da la rece inca 15 minute.
Taiem din cealalta jumatate de lamaie ramasa, felii subtiri, la fel si un fruct de kiwi mai tare, curatat de coaja, 2 clementine curatate si ele de coaja si feliate si 3-4 feliute de kaki. Se topesc 20 g de unt impreuna cu 2-3 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun), apoi caramelizam un pic fructele curatate cu care decoram prajitura fara a ne zgarci sa adaugam si caramelul ramas. Se lasa de seara pana a 2 zi la frigider, apoi se portioneaza.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise