Prajitura americana cu alune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc. Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Mod de preparare

* Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.

* Se porneste cuptorul.

* Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.

* Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.

* Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.

* Se baga prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise