Prajitura 2 in 1

Se adauga faina cu untul topit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru primul blat:
  • 300 grame faina
  • 250 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • O jumătate esenţă de rom
  • 150 grame unt topit
  • O jumătate drojdie sau 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou
  • Pentru blatul 2:
  • 300 grame faina
  • 200 grame zahăr
  • 100 ml lapte
  • O jumătate esenţă rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 150 grame unt topit
  • O jumătate de drojdie sau 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru primul Blat:

Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu se mai simte zaharul; se pune oul, esenta de rom, se amesteca, se adaugă praful de copt sau drojdia.

Pentru blatul 2:

Se pune faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul si se amesteca pana când nu se mai simte zaharul, se pune oul, esenţa de rom, cacaua împreună cu praful de copt sau drojdia.

Mai întâi, se pune primul blat la cuptor aproximativ 5 minute, apoi se pune peste el blatul de cacao si se lasă la cuptor 25-30 de minute. La final, se poate pune pe deasupra cocos sau zahar pudra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise