Prăjitură cu mere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g. unt
  • 125 g. zahăr pudră
  • 2 linguri nuci măcinate
  • 125 g. făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 kg. mere
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • praf de scorţişoară.

Mod de preparare

Într-un castron frecaţi untul cu zahărul şi nucile. Când zahărul s-a topit, adăugaţi oul, făina şi praful de copt. Omogenizaţi bine compoziţia, întindenţi o foaie de mărimea tăvii şi coaceţi 30 de minute în cuptorul potrivit de cald. Între timp daţi pe răzătoarea mare merele, adăugaţi 3 linguri de zahăr şi ţineţi piureul câteva minute într-o tigaie. Întindeţi peste blatul copt un strat de mere rase, stropiţi cu esenţă de rom şi praf de scorţişoară. Se mai lasă prăjitura pentru 5 minute la cuptor.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise