Prăjitură cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 g margarina Rama
  • - 125 g zahăr
  • - 1 ou
  • - 500 g de făină
  • - 5 lingurite de gem de caise
  • - 100 g stafide
  • - 50 g nuci
  • - 1 kg mere
  • - 1 lămâie

Mod de preparare

Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia în frigider ½ de oră.

În aces timp se curăţă de merele (5 mere), se taie pe jumătate ,se scobesc de seminţe şi se pun într-un castron cu zeama de la o jumătate de lămâie.

Se ia coca din frigider şi se împarte ¾ + ¼ . Pe fundul tăvii se întinde partea mai mare( ¾) putin şi pe peretii tăvii, peste ea se pune gemul de caise, stafidele, nucile mărunţite( sau măcinate) şi merele cu scobitura în jos.

Coca (1/4 ) se întinde(de preferat în folie tranparentă), apoi se pune peste mere( unind cu coca din partea de jos a tăvii).

Opţional se poate bate un gălbenuş de ou cu o lingură de apă şi se unge cu o pensulă.

Se coace la foc potrivit ( cuptorul fiind déjà încins) aproximativ 1 oră, apoi se pudrează.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise