Prăjitură cu brânză și spumă de ou

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu brânză și spumă de ou

Ingrediente

  • Coca:
  • 600 gr făină
  • o margarină
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de copt
  • 100 gr zahăr
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri smântână
  • Crema:
  • 500 gr brânză dulce
  • 4 gălbenușuri
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri griș
  • Spuma de albuș:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare

Pentru blat:

Cele 2 gălbenușuri se freacă cu zahărul, se adauga margarina moale, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se obtine o cocă moale, care se da la frigider pentru o ora.

Apoi se intinde o foaie ce se pune la copt intr-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, timp de 20 min.

Crema de brânză:

Intre timp se amestecă cele 4 gălbenușuri cu zahărul si zaharul vanilat pina se obține o cremă, apoi se adauga brânza si cele 5 linguri de gris.

Spuma de albuș:

Din cele 6 gălbenușuri se bate o spumă tare, apoi se adauga treptat zahărul si zahărul vanilat.

Se scoate blatul din cuptor și se pune brânza peste el, apoi se pune spuma de albuș.Cu o furculiță se fac forme pe albuș.

Se mai dă la cuptor pentru încă 20 min la foc mic.

Se taie numai cu cuțitul udat cu apă, și se șterge după fiecare tăietură.

Poftă bună !

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise