Prăjitură cu blat de biscuiţi, frişcă şi fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g biscuiţi
  • 2 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 300 ml frişcă
  • 1 ciorchine de struguri negri
  • 2 piersici.

Mod de preparare

Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Întinzi două treimi din compoziţie într-o tavă, apoi pregăteşti crema: freci spumă untul rămas cu zahărul, adaugi oul şi amesteci până ce crema devine spumoasă. Cureţi strugurii de sâmburi şi piersicile de coajă şi sâmburi, tai boabele în jumătate şi piersicile bucăţi şi le amesteci cu frişca. Întinzi apoi crema de unt peste biscuiţi, apoi frişca amestecată cu fructele şi la sfârşit presari biscuiţii rămaşi. Dai prăjitura la rece pentru 1-2 ore, după care o tai bucăţi. E foarte bună numai rece!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise