Se pregateste un aluat de consistenta potrivita, i se de o forma rotunda, se inveleste intr-o panza umeda si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Carnea taiata in bucati se perpeleste foarte putin in ulei incins cat sa-si schimbe culoarea, se scurge de ulei si se da prin masina de tocat.
Carnea tocata se amesteca cu frunzele de spanac verde, maslinele, ceapa si usturoiul taiate foarte marunt. Se pune sare si piper dupa gust.
Se ia din aluat mici bucatele si se intind dandu-le o forma rotunda cu un diametru de cca 10 cm. Pe jumatate din aluatul intins se pune din umplutura si se acopera cu jumatatea cealalta de aluat si se inchide bine prin presarea cu degetele pe margine.
Portofelele astfel preparate se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Se servesc cu sos de soia amestecat cu smantana.
Se adauga si putin suflet.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise