Portocale cu sos caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 portocale mari,
  • 1 lamaie mai verde,
  • 160 g zahar pudra + inca 50 g,
  • cateva frunze de menta.

Mod de preparare

Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti-o si taiati coaja bastonase subtiri.

Puneti intr-o craticioara 50 g zahar si 200 ml de apa, adaugati coaja de lamaie si lasati-o 15 minute pe foc mic sa se confieze.

Curatati de coaja portocalele (inclusiv de pielita alba) si taiati-le felii pe orizontala. Reconstituiti-le apoi, pe 4 farfurioare, asezand feliile una peste alta.

Turnati foarte putina apa peste zahar (doar cat sa se umezeasca), puneti-l pe foc intr-o cratita cu fundul gros si asteptati sa se caramelizeze (culoarea sa fie galbuie) fara sa amestecati, ci scuturand doar de cateva ori cratita.

Cand caramelul este gata, turnati-l intr-un firicel subtire peste portocale, presarati-le apoi cu coaja de lamaie confiata si scursa, ornati-le cu frunzulite de menta si serviti-le imediat, pentru ca zaharul caramelizat sa fie crocant.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise